Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västerås IK Fotboll Pojkar 09:1

Referat: Västerås IK P09:1 - Skiljebo SK P09

Västerås IK P09:1 - Skiljebo SK P09 3-4 (2-0 1-0 0-4)

Matchreferat:

Vi gör en riktigt bra match över 2 halvlekar där vi sätter hög press på Skiljebo från första minuten och gör det svårt för dom att få till ett bra passingsspel. Själva så försöker vi trilla boll och spela oss upp genom banan.
VIK tar ledningen i den sjunde minuten då Gustav Hellberg sätter press på högerkanten och tvingar Skiljebo backen att slå en galen hemåtpassning och som sedan retfullt ramlar in i mål då målvalten är ur position.
2-0 till VIK kommer fter ett fint passninsgsspel där Adam Wehbi hittar Adam Ålebo och som sedan drar till ett kanonskott, otagbart för målvakten och mål i comebacken direkt för Adam, kanonkul. Pavel Tishky gör några riktigt bra räddningar i den första halvleken.

I den andra halvleken så trummar VIK på med samma typ av spel och höga press, Skiljebo slår endast långa bollar i djupled under hela matchen, dessa är givetvis farliga men jag tycler att vår backlinje sköter det galant. Idiris Ali är sådär bra som han brukar kunna vara och bryter det mesta, Albin Alfarhan spelar idag som mittback och gör det kanonbra, lugn med bollen och ger fina uppspel till mittfältet. Theodore Karlsson gör sin första match med oss i VIK och gör också en riktigt fin insats som vänsterback, brytsäker och följer med upp i anfallen när det blir läge.
3-0 kommer därför rättvist ge om ett lurigt skott av Adam Wehbi. Matchen känns nästan avgjord men Skiljebo börjar hitta sitt spel bättre och bättre och Theodor Friberg får göra några fina räddningar han med i denna halvlek.

Efter bara fyra minuter i den tredje och sista havleken så får Skiljebo in en reducering och man känner att de får en enorm energi utav detta, dock så är det chanser åt bägge håll och med 10 minuter kvar av matchen händer det massor.
Skiljebo reducerar igen till 3-2 efter ett av sina djupledansfall. I slutet av matchen är VIK väldigt när att göra 4-2 efter en trippelchans men i anfallet efter så kommer det istället en kvittering till 3-3 med en minut kvar av matchen och här tänker man att okej, 3-3 är ändå ganska rättvist med tanke på att Skiljebo kommer tillbaka så starkt. Därför känns det otroligt jobbigt att Skiljebo minuten senare i sista sekunderna även får göra segermålet till 3-4, det kändes väldigt onödigt.

Vi gör på det stora hela en riktigt fin match mot ett lag vi historiskt haft väldigt svårt mot på 7-manna och vi luftar mycket folk idag, dörav tror vi att rytmen kanske försvinner lite på slutet och vi bör hålla oss lite kallare när vi har en ledning med 3-0 istället för att gå för 4-0, så detta får vi ta lärdom av helt klart i kommande matcher. Så vi deppar ej ihop utan kommer tillbaka, säsongen 2022 har knappt börjat.